SAMENWERKING
De Stichting Muco & Friends werkt nauw samen met
- Ambassadeurs
- Vrijwilligers
- Sponsoren
- Bedrijven
- ZZF

Het Blauwe Hek

Sinds eind 2019 zijn Muco & Friends een samenwerking aangegaan met de zorgbakkerij Het Blauwe Hek in Naaldwijk. De doelstelling van Muco & Friends is het inzamelen van geld voor ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek naar CF (CYSTIC FIBROSIS, in de volksmond taaislijmziekte genoemd) en het organiseren van publieksacties om CF onder de aandacht te brengen van het grote publiek. Het Blauwe Hek bakt voor Muco & Friends "apenkoeken", die verkocht worden om geld in te zamelen. Apetrots zijn wij dan ook op deze fijne samenwerking!

Het Blauwe Hek is een bakkerij met zorg in het Westland, waar heerlijke biologische producten gemaakt worden met aandacht voor mens en milieu In de bakkerij werken cliënten met een (verstandelijke) beperking. Zij worden begeleid door medewerkers van Ipse de Bruggen, een grote zorgaanbieder in Zuid-Holland. De cliënten krijgen een opleiding als voorbereiding op hun werkzaamheden bij Het Blauwe Hek. Zo leren zij hun eigen mogelijkheden kennen om zich bijvoorbeeld op een goede manier te presenteren. Daarnaast leren zij ook veel over de werkzaamheden in de bakkerij, bijvoorbeeld over het bakken van brood en banket of over het werken met de kassa. In totaal zijn er zo’n tien cliënten werkzaam bij Het Blauwe Hek. 

AMBASSADEURS
Ambassadeurs zetten zich in om het vergroten van de bekendheid van CF. Ze zetten zich tevens in om geld in te zamelen om wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en een passend medicijn te ontwikkelen om alzo ook behandeling van de ziekte mogelijk te maken. Stichting Muco & Friends heeft vijf ambassadeurs die ieder op eigen wijze een bijzondere verrichting doen voor de stichting. 
De vijf ambassadeurs zijn:
1. Jari en Puck
2. Niels Peeters
3. Jason Bouman
4. Denise Wierdema

VRIJWILLIGERS
Vrijwilligers die zetten zich in om producten uit onze kadowinkel te verkopen en daarmee geld in te zamelen voor de twee onderzoeken die door de Stichting Muco & Friends worden gesponsord. Iedere inspanning die onze vrijwilligers leveren, maakt de noodzakelijke financiering van de twee lopende wetenschappelijk onderzoeken mogelijk. 

Bent u geïnteresseerd om u in te zetten als vrijwilliger, sponsor of om een actie aan te melden.
Vul dan het volgende - Contactformulier in.

SPONSOREN
Elke bezoeker van deze site kan door een van de producten uit onze kadowinkel aan te schaffen een sponsor worden!
Sponsoren zijn ook die bedrijven die we bereid hebben gevonden om jaarlijks grote aantallen Muco knuffel apen af te nemen.
Ook bedrijven die aan ons producten afstaan om bijvoorbeeld bij loterijen te gebruiken als prijzen of verrassingstassen te vullen zijn sponsoren!

ZELDZAME ZIEKTE FONDS 
Er bestaat een nauwe samenwerking met het Zeldzame Ziekte Fonds (ZZF). Deze samenwerking bestaat uit het elkaar informeren over acties en aanvragen van onderzoeken in het kader van CF.