20-6-2021

Ramble Rally 2021

Onze actie rond de Ramble Rally kwam in 2020 goed van start, maar helaas zorgde de corona voor een gigantische anticlimax. We zijn nu een jaar verder. Corona behoort nog niet tot de verleden tijd, maar de organisatie van de Ramble Rally heeft ons laten weten dat de voorbereidingen voor de editie in September in volle gang zijn. We nemen jullie nog even mee in onze berichtgeving van augustus 2020. De Ramble Rally is een rally die anders is dan andere rally’s. Het gaat niet om snelheid of tijd. Het gaat om het avontuur. En dat begint al bij de start, want de startplaats wordt pas 24 uur voor de start bekend gemaakt. Pas dan weten de deelnemers waar het avontuur naartoe gaat. Natuurlijk zit er wel een spelelement in, maar deze staat ook geheel in het teken van avontuur en uitdagingen. En daar sluit deze rally heel mooi aan bij het goede doel wat ons team daaraan gekoppeld heeft. Ons team wil namelijk met de rally geld ophalen voor taaislijmziekte (Cystic Fibrosis; CF). CF is een ongeneselijke, erfelijke ziekte. In Nederland zijn ongeveer 1.500 patiënten. Door de CF is er minder of geen zouttransport in de organen waardoor in alle organen dik en taai slijm zich ophoopt. Deze opgehoopte slijmproppen zorgen voor chronische ontstekingen in diverse delen van het lichaam met als gevolg dat organen steeds minder functioneren en op een gegeven moment volledig uitvallen. De longen zijn daarbij de meest kwetsbare organen. Het leven van deze patiënten is net als de rally een avontuur. Ze genieten van het leven, maar moeten helaas ook heel veel inleveren. De behandelingen die er nu zijn, zijn vooral gericht op symptoombestrijding. Er lopen grote onderzoeken om het defect op te sporen en deze te kunnen repareren in de hoop dat ooit CF zal staan voor Cure Found. Vorig jaar hebt u ons goede doel gesteund door een sponsorplek op onze rally auto te kopen of door een losse donatie te doen. Met de annulering van de rally heeft u aangegeven het sponsorgeld te willen laten staan voor de editie van 2021. Wij zijn u daar nog steeds heel dankbaar voor en kunnen u bij deze laten weten dat wij mee zullen doen met de Ramble Rally die van 26 september tot en met 1 oktober 2021 zal plaatsvinden. Uiteraard blijven de reeds gesponsorde stickers geldig voor deze editie. Wij willen u ook laten weten dat wij het afgelopen jaar niet stil hebben gezeten en de sponsoring hebben uitgebreid. Naast reclame op de auto is het nu ook mogelijk om een plekje op onze kleding te sponsoren.


In totaal hebben wij 10 T-shirts beschikbaar, het T-shirt wordt tijdens de rally één dag gedragen door één van de chauffeurs. Uiteraard zullen er op onze sociale mediakanalen dagelijks foto’s geplaatst worden waarop de diverse logo’s zichtbaar zijn. Daarnaast zoeken we ook nog personen of bedrijven die ons sponsoren op het gebied van brandstof voor de auto en voor onze chauffeurs (eten en drinken voor onderweg). Voor de brandstof sponsor hebben wij een grote ruimte op de motorkap en een ruimte bij de tankdop gereserveerd. Ook als u ons in andere vormen in natura sponsort zullen wij in overleg met u zorgen dat u zichtbaar bent tijdens de rally. Wij zullen volop reclame maken op diverse sociaal media kanalen en uw bedrijf onder de aandacht brengen. 
Zodra het kan gaan de chauffeurs samen met Stichting Muco&Friends naar het laboratorium om de op dit moment lopende onderzoeken te bekijken. Binnenkort zullen we op sociale media informatie delen over de lopende onderzoeken en laten wij ook de wetenschappers aan het woord. Binnenkort zal ook bekend gemaakt worden voor welke onderzoeken de chauffeurs zich in zullen gaan zetten. Wij willen u nogmaals bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen van vorig jaar en uw steun in onze strijd om CF te genezen. Met Scheurende Groet,

Wij hebben daarvoor het volgende bedacht.

Logo op de auto:

A5 € 250,-

A4 € 300,-

A3 € 375,-


Logo op T-shirt Mouw € 15,- per mouw

Voorkant verdeeld in 6 gelijke delen € 25,- per deel

Hele rug € 50,-

Pet: Na afloop krijgt u de pet € 50,-

 

Sponsoren:

    2B Sure is "DE" hoofdsponsor van Stichting Muco & Friends,
    niets is te veel en alles is mogelijk!
    Wij zijn dan ook enorm TROTS en BLIJ met dit bedrijf.

 

 

 

 

 

De Professor aan het woord

 

De Ramble Rally Europa 2021 is een hele mooie
uitdagende rally voor onderzoek naar Cystic Fibrosis.


ROBOT


Behandeling


We willen behandelingen voor alle mensen met taaislijmziekte
of Cystische fibrose (CF).

Door een foutje in het CFTR gen, een zogenoemde mutatie,
ontstaat CF. Een aantal van deze mutaties kunnen inmiddels
met medicijnen worden behandeld. Maar de meeste mutaties nog niet.
Dit zijn vooral zeldzame mutaties die bij zo'n 10-15 procent
van de mensen met CF voorkomen.


Onderzoek


In het laboratorium kunnen we de effecten van deze CFTR
mutaties heel goed bestuderen. Hiervoor groeien we miniatuur
versies van organen uit een stukje weefsel van mensen met CF.
In deze mini-orgaantjes kunnen we de CFTR functie meten, en
ook zien of medicijnen de CFTR functie kunnen repareren.
Dit gaat heel goed. We zien dan ook in eerdere studies dat
effecten in de mini-orgaantjes overeenkomen met de ziekte of
behandeling van de persoon van wie deze mini-orgaantjes zijn gegroeid.

 

Robot

 

Om nieuwe behandelingen voor CF te onderzoeken, en dan
vooral de zeldzame vormen, is nog veel onderzoek nodig.
Om het onderzoek te versnellen, willen we een robot aanschaffen
die het mogelijk maakt om grotere hoeveelheden medicijnen te testen.

 


De noodzaak

 

Uw hulp gaat dus bijdragen aan het ontwikkelen van nieuwe
behandelingen voor CF, en dan vooral voor mensen met
zeldzame vormen van CF die nog niet behandelbaar zijn.

Met vriendelijke groet, Jeffrey Beekman

Hoogleraar Cellulaire Ziektemodellen | Divisie Kinderen,
Pediatric Pulmonology | Wilhelmina Kinderziekenhuis
(onderdeel van UMC Utrecht)