Werving voor sponsors en donateurs onder ondernemers en particulieren

Hoe wordt uw onderneming sponsor?
Advies KvK
Voor wat en wie sponsort uw onderneming?
Hoe?
Publiciteit
Voorbeelden van ondernemers zijn

Hoe wordt uw onderneming sponsor?
Advies KvK

Kamer van Koophandel, citaat: ‘Wanneer u als ondernemer sponsort in ruil voor publiciteit, dan zijn de sponsorkosten 100% aftrekbaar. Sponsoring vindt dan plaats vanuit een zakelijk oogpunt. Denk aan naamsbekendheid, product- of merk introductie en personeelswerving. Hierbij wordt ook de btw als voorbelasting verwerkt in je aangifte omzetbelasting. De gesponsorde schrijft een factuur uit aan jouw bedrijf en over deze sponsorbijdragen wordt btw geheven. Deze kostenpost is ook aftrekbaar wanneer je onderneming in het betreffende jaar fiscaal verlies lijdt.’

Voor wat en wie sponsort uw onderneming?

Uw onderneming sponsort knuffelapen voor zieke kinderen in ziekenhuizen, zorginstellingen zoals revalidatiecentra of klinieken.

Hoe?

Sponsoring gaat betrekkelijk eenvoudig. Uw onderneming koopt voor een door u nader te bepalen bedrag bij ons knuffelapen.

Uw onderneming mag zoveel knuffelapen kopen als u wenst. We hebben er genoeg op voorraad! Vervolgens worden de door u gesponsorde knuffelapen gedoneerd aan zorginstellingen waar zieke kinderen verblijven.

Publiciteit

Wij publiceren elke sponsoring door ondernemingen op onze sosiale media (Mucomedia) en website en verzorgen voor u de distributie van de door uw onderneming gedoneerde apen. Ook borgen wij dat elke Muco knuffelaap correct bij kinderen terecht komen.

Vanzelfsprekend kan uw onderneming ook zelf een organisatie aandragen. De door uw onderneming gesponsorde knuffel apen worden door de Stichting Muco & Friends persoonlijk bij elk kind bezorgd!

Wanneer uw onderneming knuffel apen sponsort, dan sponsort u niet één maar twee goede doelen!
1. U tovert een glimlach op het gezicht van een kind
2. Uw financiële bijdrage versnelt alle wetenschappelijke onderzoeken en zo is er hopelijk sneller een passend medicijn voor iedere CF patiënt.

Een andere mogelijkheid die wij ondernemers bieden om te sponsoren is om binnen uw onderneming of tijdens werkzaamheden producten uit onze webwinkel Happy Shop te verkopen.

Een aantal voorbeelden van sponsoring voor ondernemers vindt u hieronder