Muco's eerste reis!

Muco de aap was dolblij toen hij hoorde dat zijn allereerste pluche knuffelaap een verre reis zou maken naar Nepal. Hij was vastberaden om ook daar aandacht te vragen voor Cystic Fibrosis (CF) en om te helpen

De knuffelaap werd met iemand meegegeven die naar Nepal zou reizen. Muco was een beetje zenuwachtig, want hij wist niet wat hem te wachten stond. Maar hij was ook heel erg nieuwsgierig naar het land en de mensen daar.

Eenmaal in Nepal aangekomen, werd de knuffelaap met open armen ontvangen door de lokale bevolking. Ze vonden hem ontzettend schattig en waren nieuwsgierig naar het verhaal achter de pluche aap. Muco was blij dat hij zoveel interesse opwekte en begon al snel met zijn campagne tegen CF.

Op een dag ontmoette Muco een heel lief klein meisje genaamd Maya. Ze was erg ziek en had hulp nodig. Muco voelde meteen een band met haar en besloot bij haar te blijven om haar te steunen en te helpen waar hij kon.

Maya was dolgelukkig met Muco en nam hem overal mee naartoe. Ze liet hem aan haar vriendjes en vriendinnetjes zien en vertelde hen over CF en hoe belangrijk het was om onderzoek te doen naar deze ziekte. Muco was blij dat hij ook in Nepal een verschil kon maken en dat hij Maya had kunnen helpen.

Uiteindelijk besloot Muco om bij Maya te blijven wonen. Hij voelde zich thuis bij haar en was blij dat hij haar kon steunen in haar strijd tegen CF. Samen waren ze onverslaanbaar en vochten ze voor een betere toekomst voor alle kinderen met CF.

Muco wist dat hij ver van huis was, maar hij was vastberaden om zijn missie voort te zetten. Hij had nu niet alleen Nederland, maar ook Nepal bereikt en dat gaf hem extra motivatie om door te gaan en te blijven vechten tegen CF.