Een kind met een prachtige naam!

Zaterdag 17 juli viel de krant in de bus, en mijn oog viel gelijk op het verhaal van Yarick. Bij het openen van de krant stond deze foto. Een foto waarvan ik weer een brok van in mijn keel kreeg.

De foto van de aap, Muco de aap de mascotte van onze stichting Muco & Friends waarvan de opbrengst is voor wetenschappelijk onderzoek naar
Cystic Fibrosis (taaislijmziekte) Een aap waarvan we altijd vroegen als we hem verkochten of ze misschien als ze op vakantie gaan de aap mee willen nemen voor misschien een leuke foto om zo een beetje aandacht te vragen voor CF.

(De mascotte van Kika kent iedereen deze vreselijke ziekte kan iedereen krijgen, gratis en voor niets) maar met CF wordt je geboren en daar weten de mensen weinig of niets van af. Vandaar dat wij deze vraag stelde van een foto bij de verkoop van de aap.

Groot was dan ook de schok toen wij op het journaal van de MH17 hoorde, en van de getoonde foto van de aap.

Muco onze aap die staat voor bekendheid en om mogelijke genezing voor CF.

Nu de foto uit de krant van de aap toonde dood en verderf, Onze gedachten gingen uit naar een kind dat Muco meenam voor misschien wel een leuke foto voor ons.

Een kind waar we nog regelmatig aan denken, een kind zonder naam. Tot de krant in de bus viel met het aangrijpende verhaal van Yarick.

Woorden schieten te kort, het kind van Muco de aap heeft een naam, en wel een prachtige naam, zij heette

“MILIA”


Yarick verloor vader, zusje en stiefmoeder bij ramp met MH17: ‘Na drie jaar stortte ik in’ | Deze verhalen mag je niet missen | AD.nl